Op (leden)uitstap naar Grimbergen

Onze traditionele ledenuitstap vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 augustus 2017. De bestemming is deze keer Grimbergen, ook wel de parel van Brabant genoemd. Veruit de belangrijkste bezienswaardigheid is de Sint-Servaasbasiliek of Abdijkerk van Grimbergen (1660–1725). Deze kerk, die naast parochiekerk tevens abdijkerk van het Norbertijnerklooster is, staat bekend als één van de mooiste voorbeelden van barokarchitectuur en barokdecoratie in België. Daarnaast zijn er enkele interessante musea zoals het Museum voor de Oudere Technieken (MOT), de Volkssterrenwacht Mira (sinds 1967) en het abdijbiermuseum. Ook is er het prachtige Prinsenkasteel in het Prinsenbos met het Guldendal.

We zijn momenteel het definitieve programma nog aan het samenstellen. Zoals steeds kunnen alleen de eerste 50 inschrijvingen mee. In ons volgend tijdschrift zal u het definitieve programma terugvinden en alle info in verband met de prijs en hoe hiervoor in te schrijven.

Houd deze datum alvast vrij!

Abdij_van_Grimbergen

Foto: Door Wim Bladt – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16733915