Interactieve tentoonstelling: Karakters op rust

Een interactieve tentoonstelling door WZC Denderrust, i.s.m. Heemkundige Kring De Faluintjes en Academie Beeldende Kunsten Aalst

Studenten van de Academie Beeldende Kunsten Aalst zullen op verschillende dagen in de week van 23 tot 30 april 2017 een aantal bewoners van Woonzorgcentrum Denderrust en Residentie ’t Oud Klooster in Herdersem portretteren. Samen met hen gaan we op zoek naar de verhalen achter deze personen. We beoefenen een soort van levende geschiedenis door deze getuigenissen om te zetten in een creatief resultaat.

Welke levensverhalen hebben deze mensen getekend? Welke maatschappelijke evoluties hebben zij gedurende hun leven waargenomen en meegemaakt? Over welke thema’s kunnen zij ons vandaag nog iets bijbrengen?

Op zondagnamiddag 30 april 2017 van 14 tot 18 uur kan je niet alleen de resultaten ter plaatse komen bewonderen, maar ook een aantal studenten bezig zien en horen. Het publiek kan kennis maken met de verhalen achter deze karaktervolle bewoners via de creatieve resultaten en kan ook het gesprek aangaan via verschillende vertelkoffers.

Locatie en contact: WZC Denderrust, Alfons De Cockstraat 12A, 9310 Herdersem (053 260 60 58)

Karakters op rust