Ledenuitstap Grimbergen

!!! OPGELET !!!

Gezien het geringe aantal inschrijvingen zijn wij genoodzaakt de ledenuitstap te annuleren! Wij zich had ingeschreven krijgt zijn/haar inschrijvingsgeld teruggestort. Wij danken u voor uw begrip.


 

Onze traditionele ledenuitstap vindt plaats op zaterdag 26 augustus 2017. De bestemming is ditmaal Grimbergen, ook wel de parel van Brabant genoemd. Veruit de belangrijkste bezienswaardigheid is de Sint-Servaasbasiliek of Abdijkerk van Grimbergen (1660–1725). Deze kerk, die naast parochiekerk tevens abdijkerk van het Norbertijnerklooster is, staat bekend als één van de mooiste voorbeelden van barokarchitectuur en barokdecoratie in België. Daarnaast zijn er enkele interessante musea zoals het Museum voor de Oudere Technieken (MOT), de Volkssterrenwacht Mira (sinds 1967) en het abdijbiermuseum. Ook is er het prachtige Prinsenkasteel in het Prinsenbos met het Guldendal.

Abdij_van_Grimbergen[1]