De Grote Oorlog te Meldert

Laurens Van der Schueren werkt momenteel aan een boek handelend over het wedervaren van Karel Van Rossem in de Grote Oorlog en hij doet er ook voordrachten over. De Grote Oorlog van Karel Van Rossem, een boerenzoon uit Meldert-Kokerij. Dienstplichtige vanaf 1910, artillerist in het Fort van Breendonk dat door de Duitsers werd belegerd en ingenomen, krijgsgevangene in de beruchte kampen van Parchim en Güstrow (Mecklenburg), waar velen omkwamen van honger en ontbering, zijn tewerkstelling op een hoeve in Nedersaksen en zijn terugkeer per zeeboot vanuit Hamburg in januari 1919.

Een pakkend oorlogsverhaal, samengesteld aan de hand van Karels dagboeken, honderden briefkaarten en brieven én allerhande getuigenissen met op de achtergrond een uniek tijdsbeeld van het landelijke Meldert, een dorp om te stelen…. wat hem door de Duitsers inderdaad ontstolen werd en dat hij nooit heeft kunnen verkroppen.

Voor meer informatie: Laurens Van der Schueren, Kruisstraat 23, 1790 Affligem (053 66 72 00)