De Faluintjes tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tijdens het kermisweekend van 5 tot en met 8 juni 2015 te Moorsel organiseert de Heemkundige Kring De Faluintjes een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in de Faluintjes. Aan de hand van talloze documenten, foto’s en authentieke voorwerpen zal een beeld worden gevormd van deze zware periode uit onze geschiedenis. Zoals gewoonlijk stellen heel wat verzamelaars en privé-personen hun collectie en unieke persoonlijke documenten bereidwillig ter beschikking voor de duur van de tentoonstelling. Deze tentoonstelling zal doorgaan in het Ontmoetingscentrum achter de pastorij, Bergsken te Moorsel.

Bij deze gelegenheid zal ook de nieuwste publicatie van ons medelid Roger Broucke uit Meldert officieel aan het publiek worden voorgesteld. Het betreft ‘De Faluintjes 1940-1945. Moorsel, Meldert, Herdersem en Baardegem tijdens de Tweede Wereldoorlog’. Het wordt uitgegeven door Flying Pencil uit Erembodegem.

In 2009 verscheen van zijn hand reeds een ander monumentaal werk ‘De Faluintjes 1914-1918. Moorsel, Meldert, Herdersem en Baardegem tijdens de Eerste Wereldoorlog’, een groot succes trouwens, reeds lang uitverkocht. Bij deze gelegenheid kan ook worden ingetekend op een heruitgave van dit werk (enkel te bekomen via voorintekening).

In bijlage bij dit nummer vindt u een prospectus met alle informatie omtrent het nieuwe boek, alsook de modaliteiten om in te tekenen op deze nieuwe publicatie (en eventueel op de heruitgave van het vroegere werk).

Het boek is een luxueuze uitgave, voorzien van kaft en stofwikkel, formaat 215 x 280 mm, meer dan 200 pagina’s dik en rijkelijk geïllustreerd. De kostprijs bedraagt 36 €, maar wie vóór 15 mei 2015 intekent, betaalt slechts 32 €. Wie het boek thuis wil ontvangen, gelieve 5 € port toe te voegen. De nieuwe publicatie verschijnt op 5 juni 2015 naar aanleiding van de tentoonstelling rond hetzelfde thema t.g.v. Moorsel-kermis van 5 tot en met 8 juni 2015. De voorintekenaars kunnen hun exemplaar daar afhalen. Nadien kan het boek ook nog bij de auteur of bij de uitgever na afspraak afgehaald worden. Wegens de blijvende vraag zal het boek ‘De Faluintjes 1914-1918’ in beperkte herdruk en enkel in voorintekening, te bestellen zijn aan 32 €.

Bestellen gebeurt door storting van het bedrag (+ ev. 5 € port) op rekeningnummer 063-4145898-56 van Flying Pencil, Erembodegem-Dorp 80, 9320 Erembodegem, met vermelding van ‘Faluintjes 2’ of ‘Faluintjes 1 en 2’ (voor wie beide boeken wil bestellen).

(Info: www.flyingpencil.be / info@flyingpencil.be / 0479 923 043)

De vooropening van de tentoonstelling met officiële voorstelling van het boek gaat door op vrijdag 5 juni 2015 te 20 uur in het nieuwe Ontmoetingscentrum, Bergsken te Moorsel en wordt gevolgd door een receptie voor alle aanwezigen. Voorintekenaars van het boek kunnen op deze avond (en ook op de daaropvolgende dagen tijdens de openingsuren van de tentoonstelling) hun bestelde exemplaar(en) komen afhalen. Het boek zal er ook nog te koop worden aangeboden. Wij heten al onze leden (en ook niet-leden) van harte welkom op deze opening.

De tentoonstelling is verder nog toegankelijk op zaterdag 6 juni 2015 (14-20 uur), op zondag 7 juni 2015 (14-20 uur) en op maandag 8 juni 2015 (9-22 uur doorlopend).

De toegang is gratis. Iedereen welkom!