Ledenuitstap: Tongeren en Alden-Biesen

Onze jaarlijkse ledenuitstap gaat dit jaar door op zaterdag 27 augustus 2016. Bestemming: de oudste stad van Vlaanderen, Tongeren, en de grootste commanderij Alden Biesen. We presenteren u alvast het interessante dagprogramma:

  • We vertrekken stipt met de bus op Moorsel Dorp om 7u30. We rijden richting Limburg waar we in Tongeren eerst een tas koffie drinken met twee specialiteiten.
  • In de voormiddag starten we ons bezoek aan Tongeren. We bezoeken de Grote Markt, het standbeeld van Ambiorix, de O.-L.-Vrouwbasiliek met de vernieuwde schatkamer, het begijnhof en de middeleeuwse omwalling. Uiteraard zullen lokale gidsen ons de geschiedenis van het middeleeuwse Tongeren in geuren en kleuren vertellen.
  • Om 12u00 nuttigen we een versterkende maaltijd! In een gezellig eethuisje serveert de chef een lekker middagmaal. Het is een tweegangenmenu met koffie erbij. Ons dessert eten we later als vieruurtje. Dranken bij de maaltijd moeten door eenieder nog zelf betaald worden. Er is keuze uit wijnen, lokale bieren en frisdranken… Aan u de keuze.
  • In de namiddag nemen we de bus richting de grootste commanderij van Vlaanderen: Alden Biesen. We bezoeken dit imposante site met lokale gidsen.
  • Na ons bezoek aan Alden Biesen keren we met de bus terug naar Tongeren waar ons een heerlijke Limburgse vlaai wacht met koffie.
  • We laten iedereen nog voldoende tijd om een terrasje te doen of een laatste maal de pittoreske straatjes van deze oude stad te bezichtigen.
  • Om 18u30 vertrekt onze bus richting Moorsel, waar we om 20u15 aankomen.

Wilt u deelnemen aan onze ledenuitstap, schrijf dan 55 euro per persoon over op rekeningnummer van Heemkundige Kring De Faluintjes BE16 0682 2085 4374 met vermelding ‘ledenuitstap 2016′ en de namen van de deelnemers. Alleen de eerste 50 inschrijvingen kunnen mee. In deze prijs zit inbegrepen: de busreis, de fooi van de chauffeur, het middagmaal met koffie, de Limburgse vlaai met koffie, alle gidsen en toegangen.


Afbeelding: Wikimedia Commons

Ambiorix was de koning van de Eburonen, die in 54-53 v.C. in de omgeving van Atuatuca, de legioenen van Julius Caesaronder leiding van Cotta, de grootste nederlaag toediende, die zij bij de verovering van Gallië hebben gekend. In 1866 werd er voor Ambiorix een standbeeld opgericht, dat gemaakt werd door de beeldhouwer Jules Bertin.

Ambiorix