Familiekroniek Karel-Lodewijk Van Langenhoven – Octavia Leontina De Meersman, Herdersem

 

Op 28 november 2015 werd het boek voorgesteld ‘Onze overgrootouders in 1900 en vier generaties later. Familiekroniek Karel-Lodewijk Van Langenhoven x Octavia Leontina De Meersman, Wijk Kapel ten Beeldeken, Herdersem, 1883-2015’.

Maria Van Langenhoven, dochter van Lodewijk (Louis) zocht foto’s en verzamelde verhalen bij de familieleden Van Langenhoven en aanverwanten. Ze bracht deze samen in een lijvige kroniek van niet minder dan 325 bladzijden, rijkelijk geïllustreerd met talloze foto’s en oude documenten.

Fons Dierickx, als voorzitter van Heemkunde Vlaanderen en secretaris van Heemkundige Kring De Faluintjes belichtte het werk bij de voorstelling. De oude foto’s in het boek bleken verhelderend voor kozijns, nichten en nakomelingen. Maar ook voor niet-familieleden biedt het werk een schat aan informatie en bron van kennis van het lokale verleden. Een echte aanrader!

Er gingen onmiddellijk 45 exemplaren van de hand. De voorraad was meteen uitgeput. Indien er nog geïnteresseerden zijn, dan kunnen we in overweging nemen om in 2de uitgave nog een kleine oplage te laten drukken. De prijs bedraagt 45 euro, uitgave met harde kaft.

Wie belangstelling heeft voor dit waardevolle werk gelieve vóór 30 april 2016 contact op te nemen met de auteur, Maria Van Langenhoven, Winkelstraat 23, 9550 Steenhuize, tel. 054 50 09 79, e-mail: maria.vl@hotmail.be en schrijft het verschuldigde bedrag over op rekening IBAN BE77 0000 1254 6342, BIC BPOTBEB1.

Wie heeft ingetekend én betaald, kan vanaf 1 juni 2016 het boek afhalen op het redactiesecretariaat van de Heemkundige Kring De Faluintjes, Grote Baan 193, Herdersem of bij de auteur.