Meldert-Kermis 2024

Meldert,  4 september 1944: Bevrijding door de Engelse soldaten van Meldert (en de Faluintjes) van vier lange jaren bezetting door de Duitsers.

Meldert, 3 – 5 september 2004: Herdenking van de 60ste verjaardag van de bevrijding en eerste kermis nieuwe versie te Meldert.

Meldert, 30 augustus – 1 september 2024: Herdenking van de 80ste verjaardag van de bevrijding  en 20ste verjaardag van de kermis te Meldert

Op aanzet van enkele inwoners uit Meldert en in samenwerking met de Heemkundige Kring De Faluintjes werd Meldert-kermis in 2004 nieuw leven ingeblazen. Wat oorspronkelijk begon als herdenking van 60 jaar bevrijding en het proberen van de grond te krijgen van de kermis is, nu 20 jaar later, een vaste waarde geworden in het Meldertse culturele leven.  Hierbij ook een hartelijke dank aan de vele Meldertse verenigingen en de Meldertse middenstand die jaarlijks het beste van zichzelf geven om er telkens een nieuw succes van te maken.


De tentoonstelling rond de herdenking van de bevrijding van 3-4 september 1944 toont artefacten, foto’s en documenten uit de Tweede Wereldoorlog in en rond de Faluintjes.

De herinneringen van 20 jaar Meldert-kermis worden weer tot leven gebracht door foto’s, affiches, krantenknipsels en de projectie van sfeerbeelden.  

Organisatie: Heemkundige Kring De Faluintjes

Locatie en openingsuren:      Vrije Basisschool Meldert

                                               Zondag 12u00 – 18u00

Gratis toegang

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *